پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است وضعیت قرمز عمومی
سرخط خبرها

زنان و گام تمدن ساز

  • کد خبر: ۱۶۹۴۱۹
  • ۲۵ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۳:۲۳
زنان و گام تمدن ساز
مینو اصلانی - مشاور فرهنگی ستاد کل نیرو‌های مسلح

تمدن سازی نه یک اتفاق است و نه می‌توان به صورت فردی آن را پیش برد؛ بلکه نیازمند مشارکت جدی و سازمان دهی شده است. برای همین، ما نیازمند برنامه ریزی و مطالعات دقیق و تعریف گام‌های مختلف برای این موضوع هستیم. قطعا در این زمینه زنان توانایی مشارکت اجتماعی زیادی دارند و تغییر رفتار و سبک زندگی را می‌توانند مدیریت کنند. این نقش راهبردی زنان در تمدن سازی باید مورد توجه قرار بگیرد؛ چون زنان توانایی تغییر سبک زندگی و تغییر رفتار‌ها و توانایی ساخت رفتار‌های جمعی را دارند، می‌توانند ارزش‌ها را منتقل کنند.

در طول تاریخ، ما شبکه‌های متعدد خانگی زنان را داشتیم که در تغییر رفتار و فرهنگ سازی در انتقال مفاهیم مؤثر بودند؛ منتها برای ایفای نقش تمدن سازی زنان، نیازمند برنامه‌های راهبردی هستیم. در موضوع تمدن، خیلی از مسائل باید حل شده و جایگاه آن‌ها مشخص شود؛ بر این اساس زنان به عنوان حلقه‌های فعال میانی می‌توانند بین مردم و حاکمان، نقش واسطه داشته باشند. زنان به عنوان کسانی که نگاه‌های راهبردی به آینده دارند، نگاه آن‌ها به عنوان یک مادر به آینده فرزندانشان و به جامعه‌ای که فرزندان بتوانند زندگی مطلوب تری داشته باشند نیز هست.

در همه این زمینه‌ها می‌بینیم نقش زنان هم به عنوان کنشگر در سطح جامعه و هم فرهنگ ساز و هم مربی و تربیت کننده نسل‌های آینده می‌تواند بسیار مؤثر باشد؛ اما از طرفی هم نیازمند این هستیم که شبکه‌های زنان ایجاد و تقویت شود و در این زمینه بحث آموزش‌های راهبردی و آینده پژوهی برای اینکه ببینیم تمدن نوین اسلامی چه ویژگی‌هایی دارد، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. خانم‌ها باید با این‌ها روزانه و به طور دائمی برخورد داشته باشند؛ چه به لحاظ مطالعات مختلف و چه به لحاظ آموزش و چه به لحاظ کار‌های گروهی ببینند که ویژگی‌های تمدن نوین با توجه به بیانیه گام دوم انقلاب چیست.

اکنون زنان به عنوان یک ضرورت می‌توانند در قالب هفت گامی که رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم بیان فرمودند، نقش خود را ایفا کنند؛ بنابراین برنامه ریزی جدی برای آشنایی عمیق با گام دوم باید وجود داشته باشد و اینکه شرایط توزیع زنان در بخش‌های مختلف جدی گرفته شود و مطالب زنان به گوش جامعه برسد.

درنهایت باید بحث شبکه‌های خانگی به عنوان حلقه‌های میانی جدی گرفته شده و روی آن برنامه ریزی شود. مهارت‌ها در این زمینه تقویت شود و مهارت افزایی صورت بگیرد. به نظر می‌رسد با این شاخص‌ها می‌توانیم شاهد این باشیم که زنان نقش ذاتی خودشان را ایفا کنند؛ چون هم ذاتا آینده برایشان مهم است و هم از کنشگران اصلی در موضوعات تعلیم و تربیت و انتقال ارزش‌ها هستند و همین موضوعات پایه‌های تمدن را می‌سازد، اما در عین حال برنامه ریزی‌های آموزشی، مهارت افزایی و توانمندسازی باید صورت بگیرد تا بتواند نوید خوبی برای تمدن سازی آینده باشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->