ورود بیش از ۵ میلیون و ۸۵۲هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) آخرین وضعیت ترافیکی راه‌های کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) پیش‌بینی رگبار باران در نقاط مختلف کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زلزله ۴.۴ ریشتری داریان فارس را لرزاند (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) معاون امنیتی وزیر کشور: صنعت و کشاورزی یزد سهمی از آب انتقالی از کوهرنگ ندارند صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) چرایی عدم دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتور ۹ در تعطیلات نوروزی انجام بیش از ۵۴ هزار بازدید بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ۶ گیاه موثر در درمان التهاب مفاصل نشانه‌های داغ کردن مغز چیست؟ تأمین ۱۰۵ قلم کمبود‌های دارویی مورد نیاز بیمارستان‌ها در طرح سلامت نوروزی رئیس پلیس راهور مشهد: ترافیک در ورودی‌ها و خروجی‌های مشهد پرحجم، اما روان است (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) آیا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فروردین ماه ۱۴۰۴ اجرا می‌شود؟ تغذیه مناسب برای حفظ سلامت کلیه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا فردا راهکار‌های پیشگیری و درمان گزیدگی‌های آزاردهنده امدادگران هلال احمر خراسان رضوی در ۱۹۶ حادثه نوروزی امدادرسانی کردند گذر اسکان نوروزی در مدارس خراسان رضوی از مرز نیم میلیون نفر جابه‌جایی نیم‌میلیون مسافر در فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۰ درصدی پرواز‌ها تشخیص آلزایمر و میزان پیشرفت آن با آزمایش خون پیش‌بینی بارش باران در استان‌های غربی کشور (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

زنان و گام تمدن ساز

  • کد خبر: ۱۶۹۴۱۹
  • ۲۵ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۳:۲۳
زنان و گام تمدن ساز
مینو اصلانی - مشاور فرهنگی ستاد کل نیرو‌های مسلح
مینو اصلانی
نویسنده مینو اصلانی

تمدن سازی نه یک اتفاق است و نه می‌توان به صورت فردی آن را پیش برد؛ بلکه نیازمند مشارکت جدی و سازمان دهی شده است. برای همین، ما نیازمند برنامه ریزی و مطالعات دقیق و تعریف گام‌های مختلف برای این موضوع هستیم. قطعا در این زمینه زنان توانایی مشارکت اجتماعی زیادی دارند و تغییر رفتار و سبک زندگی را می‌توانند مدیریت کنند. این نقش راهبردی زنان در تمدن سازی باید مورد توجه قرار بگیرد؛ چون زنان توانایی تغییر سبک زندگی و تغییر رفتار‌ها و توانایی ساخت رفتار‌های جمعی را دارند، می‌توانند ارزش‌ها را منتقل کنند.

در طول تاریخ، ما شبکه‌های متعدد خانگی زنان را داشتیم که در تغییر رفتار و فرهنگ سازی در انتقال مفاهیم مؤثر بودند؛ منتها برای ایفای نقش تمدن سازی زنان، نیازمند برنامه‌های راهبردی هستیم. در موضوع تمدن، خیلی از مسائل باید حل شده و جایگاه آن‌ها مشخص شود؛ بر این اساس زنان به عنوان حلقه‌های فعال میانی می‌توانند بین مردم و حاکمان، نقش واسطه داشته باشند. زنان به عنوان کسانی که نگاه‌های راهبردی به آینده دارند، نگاه آن‌ها به عنوان یک مادر به آینده فرزندانشان و به جامعه‌ای که فرزندان بتوانند زندگی مطلوب تری داشته باشند نیز هست.

در همه این زمینه‌ها می‌بینیم نقش زنان هم به عنوان کنشگر در سطح جامعه و هم فرهنگ ساز و هم مربی و تربیت کننده نسل‌های آینده می‌تواند بسیار مؤثر باشد؛ اما از طرفی هم نیازمند این هستیم که شبکه‌های زنان ایجاد و تقویت شود و در این زمینه بحث آموزش‌های راهبردی و آینده پژوهی برای اینکه ببینیم تمدن نوین اسلامی چه ویژگی‌هایی دارد، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. خانم‌ها باید با این‌ها روزانه و به طور دائمی برخورد داشته باشند؛ چه به لحاظ مطالعات مختلف و چه به لحاظ آموزش و چه به لحاظ کار‌های گروهی ببینند که ویژگی‌های تمدن نوین با توجه به بیانیه گام دوم انقلاب چیست.

اکنون زنان به عنوان یک ضرورت می‌توانند در قالب هفت گامی که رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم بیان فرمودند، نقش خود را ایفا کنند؛ بنابراین برنامه ریزی جدی برای آشنایی عمیق با گام دوم باید وجود داشته باشد و اینکه شرایط توزیع زنان در بخش‌های مختلف جدی گرفته شود و مطالب زنان به گوش جامعه برسد.

درنهایت باید بحث شبکه‌های خانگی به عنوان حلقه‌های میانی جدی گرفته شده و روی آن برنامه ریزی شود. مهارت‌ها در این زمینه تقویت شود و مهارت افزایی صورت بگیرد. به نظر می‌رسد با این شاخص‌ها می‌توانیم شاهد این باشیم که زنان نقش ذاتی خودشان را ایفا کنند؛ چون هم ذاتا آینده برایشان مهم است و هم از کنشگران اصلی در موضوعات تعلیم و تربیت و انتقال ارزش‌ها هستند و همین موضوعات پایه‌های تمدن را می‌سازد، اما در عین حال برنامه ریزی‌های آموزشی، مهارت افزایی و توانمندسازی باید صورت بگیرد تا بتواند نوید خوبی برای تمدن سازی آینده باشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->